T/m maandag 24.00 uur: 10€ extra korting bij uw aankoop vanaf 50€ met de code
LIFTING10
Code gekopieerd
Menu
  1. Welkom
  2. Advies
  3. Ingredienten
  4. Geneeskrachtige planten : Wat is de cosmetische werking van de rode esdoorn en wat zijn de actieve stoffen?
Terugkeer Terugkeer
Ingredienten

Geneeskrachtige planten : Wat is de cosmetische werking van de rode esdoorn en wat zijn de actieve stoffen?

  • #Voedend
  • #Hydratatie
path

5 minuten

Bijgewerkt 22/10/2021

Delen

  • fb
  • messenger
  • mail

Path

0

blad rode esdoorn actieve stof

De schors van de esdoorn wordt in Quebec (Canada) beschouwd als geneeskrachtig en gebruikt voor het behandelen van spijsverterings- en vaatklachten, maar ook vanwege de cosmetische werking. Extract van de schors van de rode esdoorn is een concentraat van antioxidantmoleculen, zogenaamde polyfenolen, die een gunstige werking op de huid hebben.

Wat is de rode esdoorn?

De rode esdoorn (acer rubrum), die zeer rijk is aan polyfenolen, is afkomstig uit Noord-Amerika, en dankt zijn naam aan het blad dat die in de herfst scharlakenrood kleurt. De boom komt ook in Europa voor. Het hout wordt in de bosbouw gebruikt voor productie van meubels en papier. De esdoorn wordt in Quebec beschouwd als geneeskrachtige plant, vanwege de schors die gebruikt kan worden voor het behandelen van spijsverterings- en vaatklachten. Uit de schors wordt een extract gewonnen dat van cosmetische waarde is.   

Wat is er bijzonder aan de actieve stof in de schors van de rode esdoorn die gebruikt wordt door Dr Pierre Ricaud?

Extract van rode esdoornschors bevat een hoge concentratie aan antioxidante moleculen: polyfenolen. Het bevat met name la Maplexin F, een krachtige antioxidant, die specifiek in de rode esdoorn voorkomt.   Maar waarom heeft de huid antioxidanten nodig? In de huid worden door normale metabolische reacties, maar ook door bepaalde invloeden van buitenaf, zoals vervuiling, UV-straling, maar ook roken, vrije radicalen gevormd. Deze instabiele moleculen beschadigen de elementen waaruit de huidstructuur is opgebouwd (collageen, elastine, cellen en zelfs DNA) en beschadigen de barrièrefunctie van de huid: dit heeft oxidatieve stress. Om vrije radicalen te deactiveren bevat de huid zelf antioxidanten, maar de voorraad daarvan is beperkt. Ze vermindert met de tijd en is soms onvoldoende bij sterke invloeden van buitenaf (bijvoorbeeld, vaak blootstelling aan zon of veel roken). Oxidatie is daarmee één van de factoren die meespelen bij huidveroudering. Extract van rode esdoornschors bestrijdt vrije radicalen en beschermt de huid tegen ontstekingen.

Daarom hebben we het opgenomen in de samenstelling van onze rijke crème om de huid te beschermen en voor stimulering van het behoud van de natuurlijke huidbarrière met name tijdens koudere periodes. Maar dat is nog niet alles: het stimuleert ook collageensynthese en elastine, beide fundamentele huidelementen. Het verbetert de vernieuwing van het epiderm en de barrièrefunctie van de huid. De huid heeft meer weerstand, is beter in balans, beter gehydrateerd en minder getekend door de tijd. 

Hoe duurzaam is ons toeleveringsproces?

Het extract van rode esdoornschors dat wij gebruiken is afkomstig uit het boreale woud van Quebec. Het komt uit gebruik van een restproduct van de houtindustrie en draagt dus bij aan de’kringloopeconomie’. Bij het verwerken van het hout dat afkomstig is uit de klassieke bosbouw, wordt de schors apart gehouden en verwerkt om het gewenste extract te verkrijgen (een extractieproces met minimaal water- en gasverbruik en minimale afvalproductie). Het restafval van de extractie wordt gerecycleerd (groen energie of compost). 

Onze selectie producten met actieve stoffen uit de schors van rode esdoorn

rectangle

Andere adviezen en nieuws

rectangle

Geneeskrachtige planten : Wat is de cosmetische werking van de rode esdoorn en wat zijn de actieve stoffen?

Delen

  • fb
  • messenger
  • mail
partager

Path

0